Vand – en knap ressource i Palæstina

Vandmanglen i Israel og Palæstina er en vigtig del af kampen om naturressourcer og dermed af konflikten. Skriver SF i sin pressemeddelelse

–Og forsætter
Margrete viser onsdag dokumentarfilm om den sparsomme adgang til vand på Vestbredden.

Israelerne, der tidligere kunne få vand fra grundvandet langs middelhavskysten, har efterhånden udtømt deres egne reserver og er derfor blevet dybt afhængige af de i forvejen knappe vandreserver, der findes i de besatte områder på Vestbredden – til stor skade for palæstinenserne.

Officielt lyder aftalen, at adgangen til vand skal deles ligeligt mellem palæstinenserne og de israelske bosættere på Vestbredden.

Men virkeligheden er en ganske anden.
Palæstinensere må se til, mens 80 % af vandet går til bosætterne.

De må således deles om de resterende 20 % – som de så endda skal betale dyrt for.

Det betyder selvsagt massiv vandmangel for langt de fleste palæstinensere.

Som om denne situation ikke er ulykkelig nok, forlyder det desuden, at israelske bosættere som et led i den eskalerende chikane skyder hul i de vandbeholdere, palæstinenserne nøjsomt indsamler regnvand i.

Margrete er på onsdag medarrangør af et arrangement, hvor dokumentarfilmen “Our water, Their water” af den franske instruktør Félix Vigné vises i Europa-Parlamentet for netop at belyse og diskutere denne hidtil underbelyste dimension af konflikten i Mellemøsten – kampen om de sparsomme dråber.

For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF

Se den Grønne gruppe i parlamentet her