Vi skal de høje medicinpriser til livs!

020920132150

Vi skal de høje medicinpriser til livs!
Endnu en gang har Europa-Parlamentet fokus på medicinalindustriens vanvittige priser på livsnødvendig medicin. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætte
Medlemslandene har nemlig lovet at gøre noget ved de stigende medicinpriser som borgerne i EU plages af. Faktisk bør medlemslandene gå sammen om en fælles indsats over for medicinalindustrien der sidder tungt på mange af dem.

Hver for sig har medlemsstaterne svært ved at hamle op med den magtfulde industri, men sammen er de stærke nok til at dæmme op for sundhedsudgifternes fortsatte eksplosive udvikling, som har været tydelig igennem de seneste år.

Sidste år kom det frem at medicinalselskabet Gilead nu tilbyder behandling mod Hepatitis C, den eneste tilgængelige i verden, til den voldsomme sum af mellem 350.000 og 450.000 kr. per behandling.

Det forventes da også at præparatet Sovaldi vil indbringe selskabet mere end 100 mia. dollars i ren fortjeneste over de næste ti år.

Det er velkendt, men jo nedslående at medicinalindustrien i den grad sætter profitten over menneskers sundhed. De høje priser kan umuligt retfærdiggøres af produktionsomkostningerne der pt. ligger på ca. 120 dollars.

Det er på tide at vi i Europa tager magten tilbage fra medicinalindustrien og sørger for at livsvigtig medicin kommer de syge til gavn uden at de eller samfundet ruineres (og bare rolig: industrien ruineres heller ikke).

Følg debatten onsdag aften

For yderlig læsning

Se seneste nyt fra SF her
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her