Vi skal udnytte ressourcerne i plastik – ikke energien

020920132150
Vi skal udnytte ressourcerne i plastik – ikke energien 
Margrete er onsdag inviteret til at tale for den europæiske sammenslutning af affald-til-energi leverandører. Skriver SF i sin pressemeddelelse

–og fortsætter
Der er lagt op til åbenhjertig debat om fremtidens ressourcestrategi.

Margrete forhandler i øjeblikket om klare rammer for en europæisk plastikstrategi der skal sikre mindre plastikaffald i naturen og styrke genbrug af plastikressourcerne.

I den forbindelse deltager hun onsdag i en paneldebat for at tage til genmæle mod den del af energibranchen der mener at plastik skal afbrændes snarere end at genbruges.

Danmark har en kedelig rekord i Europa.
Vi er nemlig værre end alle andre til at brænde vores affald af. 57 pct. af affaldet – der i gennemsnit udgør mere end 700kg per dansker (også en europæisk rekord) – tippes dagligt i forbrændingsovnene.

Det er særligt grelt for Danmark der bruger milliarder på at importere ressourcerne fra andre lande – særligt Kina.

EU’s kommende plastikstrategi har til opgave – ligesom den netop lancerede ressourcestrategi i Danmark – at gøre os smartere til at udnytte de mange muligheder skrald byder på.

Og det er i den grad godt for arbejdsskabelsen – ikke mindst i kommunerne.

I Europa-Parlamentet arbejder Margrete bl.a. for at lave en målsætning i 2020 på minimum 75 pct. plastikgenbrug hvilket vil skabe mere end 160.000 nye job.

For yderlig læsning.

/sf.dk /seneste-nyt
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her
 
Plastikken gemmer på 360.000 arbejdspladser i EU