Konservative vil forgylde bankerne med lavere skat

De konservative gentager sine krav om lettelser i selskabsskatten.

SFs skatteordfører Jesper Petersen advarer om, at det vil slå yderligere hul i statskassen samtidig med at velfærden forringes. Skriver SF i sin pressemeddelelse
-Og fortsætter
Lavere selskabsskat er ikke en særlig stærk motor for vækst – men vil være en milliardgave til de borgerliges kampagnesponsorer i de store banker.

-Mens statskassen bløder og almindelige danskere betaler regningen for regeringens fejlslagne politik, så foreslår de Konservative endnu en ufinansieret skattelettelse til de store selskaber.

En nedsættelse af selskabsskatten er til stor gavn for bankerne og for multinationale selskaber, men skaber ikke den innovation blandt små- og mellemstore virksomheder, som der er behov for, siger Jesper Petersen.

Kun halvdelen af virksomhederne betaler ifølge skatteministeriet selskabsskat, fordi resten har investeret eller har underskud, og dermed ikke har et overskud at beskatte.

Og nogle af de helt store bidragydere på selskabsskatten er selskaber indenfor finansiering og forsikring. Især bankerne vil altså tjene tykt på lavere selskabsskat.

Hold nu op med at gør som om selskabsskatten er den nemme genvej til ny vækst i Danmark.

Vi har en konkurrencedygtig selskabsskat i dag, men den manglende udvikling i produktiviteten er et stort problem.

Vi skal styrke uddannelse og forskning og hjælpe innovation og efterspørgsel undervejs indenfor f.eks. energiteknologi, velfærdsteknologi og sunde fødevarer.

Regeringen skærer i uddannelse og forskning i genopretningspakken, og det er et kæmpe problem, hvis vi skal skabe nye job, siger Jesper Petersen.

SF vil fastholde den nuværende selskabsskat på 25% og via en omlægning af erhvervsstøtte for 2,2 mia. kr. hjælpe energiinvesteringer i virksomhederne undervejs og satse på vækst i de brancher, hvor Danmark har globale styrkepositioner.

Desuden skal ekstra skat fra bankerne på 2 mia. kr. årligt bruges direkte på at styrke folkeskolen. Skriver SF i sin pressemeddelelse.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF her